Zdroj: http://www.draci.net/jihlava-2010-zhodnoceni.a110.html  •  Vydáno: 12.7.2010 23:15  •  Autor: PeVal

Jihlava 2010 - zhodnocení

Jihlava 2010 - 2.celorepublikový sraz - zhodnocení Tak je tu konečně zpráva o průběhu druhého celorepublikového srazu v Jihlavě. Omlouvám se, že to tak dlouho trvalo. Ale znáte to ...

Jihlava 2010 - draci

Vyšlo to! Neprší. Sluníčko svítí. Vítr fouká. No, více či méně, spíše méně - fouká ;-)

Sešlo se nás deset. Očekával jsem, že nás bude víc. Ale nejspíš díky špatným předpovědím, to někteří zájemci vzdali. Přijelo hlavně, to naše zdravé jádro (Michal47, 323F, Sacredmoon a další), ale ukázali se i nový letci – Zoidie (Brno), Felix (ValMez), fff2 (Brno). Opět naši mužnou skupinu doplnili i dvě ženy. Škoda, že nepřijela i Helena, která s námi létala minulý rok. Žen, letkyň, je stále málo. Škoda, přeškoda. Doufejme, že se přidají další a rozšíří naše řady.

Cestou sice ještě pršelo, ale když jsme se blížili, mraky mizely a vylézalo sluníčko. Po příjezdu již bylo pěkně. Jen ten vítr chyběl. Jako první dorazili 323F s přítelkyní a Sacredmoonem. Já s Zoidie až po nich. Po příjezdu nás na ploše vítala nutrie. Byla dost přítulná. Ale po příjezdu jedněch návštěvníků se psi, se raději schovala a už nevylezla.

Jak postupně přijížděli další a vybalovali a sestavovali draky, začal okraj plochy pěkně barevnět. Sešli se zde draci různých výrobců, rozměrů a větrného rozsahu. Také několik Michalových vlastnoručně vyrobených draků.

Po příjezdu a vybalení všech draků, jsme oficiálně zahájili létání. Kluci a holky se rozprchli po ploše. Každý si našel své místečko a předváděl, co se naučil nového. Někteří jsme využili přítomnosti Michal47 a šli k němu do učení. A snažili se pod jeho vedením naučit nové triky nebo aspoň zdokonalit a zpřesnit ty již naučené. Další si vyzkoušeli draky od ostatních, aby zjistili o jaké draky by si mohli rozšířit svou sbírku.

Na oběd jsme vyrazili do místního „Bumbej baru“, kde jsme doplnili síly a tekutiny. Oproti minulému roku, kdy tady byli se svou kuchyní parašutisti, byl výběr velice omezen. Klobása, sekaná, utopenec, hermelín :-(

Po obědě vyhlásil 323F slíbenou soutěž. Všichni netrpělivě čekali o co vlastně půjde. A ono o létání s přehozenými šňůrami na čas. Jak se nakonec ukázalo, nejlepší byl fff2, který svým časem 21s vytvořil nový rekord. Průměrný čas nás ostatních se pohybovalo jen okolo 5s.

Pak následovalo opět létání, zkoušení nový triků, diskuze apod. Později odpoledne jsme se postupně začali rozjíždět domů a slíbili si potkat se zde opět po roce.

Ještě předtím se budeme snažit potkat na drakiádě v Bořitově.

Jihlava 2010 Jihlava 2010 Jihlava 2010 Jihlava 2010 Jihlava 2010

Více obrázku z Jihlavy najdete v galerii.