Zdroj: http://www.draci.net/flysurfer-cool.a46.html  •  Vydáno: 27.8.2009 14:49  •  Autor: PeVal

Flysurfer Cool

Stabilní a výkonný drak určený díky svému klidnému letu hlavně pro začátečníky. Mimo jiné umožňuje jednoduché převázání z depoweru na ručky.

logo FLYSURFER COOL

COOL je zcela nový komorový drak pro jízdu po sněhu i zemi z dílny FLYSURFER. Díky nejnovější verzi software pro návrhy komorových draků vylepšil FLYSURFER oblíbeny typ ROOKIE2 a vznikl tak nový COOL.

Přemístěním přípojných bodů bylo dosaženo daleko větší stability a výkonu. COOL zůstává ve vzduchu i v nejobtížnějších podmínkách a dovoluje jezdci na jízdu se plně soustředit. Drobnou změnou profilu bylo dosaženo hladší plochy povrchu a tím byl zvýšen výkon. Pro více síly a lepší kontrolu byly prodlouženy standardní délky šňůr až na 21 m. Barevné ovládací šňůry usnadňují nastavení a viditelnost na sněhu a tak je s jednoduchým DIRECT WAC Systémem vytvořen COOL, drak s jednoduchým nastavením a přípravou a snadným letem.

Tak jako všechny FLYSURFER kity je COOL dodáván kompletně připravený k letu, včetně baru a šňůr, které jsou připojeny k drakovi. COOL je dodáván s nastavovacím páskem a Rotor-Kite-Leash (RKL) ve všech velikostech, což je stejný systém, jako na všech ostatních kitech FLYSURFER. Všechny bezpečnostní atributy, které najdete na FLYSURFER dracích, jsou také na kitu COOL.

Změna čtyřšňůrového systému COOL na ovládací ručky je jednoduchá a přitom dovolí jezdci plně využít všech schopností draka.

Nový COOL nabízí větší stabilitu, větší výkon, větší sílu. Je to drak dravý, konkurence schopný, nabízející hodnotu a pověstnou kvalitu FLYSURFER!

COOL je nový snowkiting drak od firmy FLYSURFER. Je to otevřený, komorový drak, určený pro snowkiting a landkiting s možností plného záběru depoweru. Je maximálně jednoduchý, bezpečně ovladatelný, s ideálním poměrem výkon:cena. Díky úpravě vázacích bodů, prodloužení šňůr (nyní 21 m), ale i dalším úpravám je více stabilní a více výkonnější. Novinkou jsou celobarevné šňůry, které ocení především snowkiteři na sněhu.

Stejně jako u ostatních draků FLYSURFER je nový COOL dodáván "ready to fly", tedy v kompletu s již nastrojeným ráhnem a šňůrami (stačí rozbalit a můžete vyrazit), a s transportním batohem s popruhy na ramena. Standardem je i tzv. depower strap (brzdový popruh) k nastavení síly tahu kitu stejně jako možnost trimování kitu za jízdy pomocí přitahování a odtahování ráhna. Nově je COOL ve všech velikostech vybaven kite leashem (u FLYSURFERu nazývaným Kite Rotor Leash), který umožňuje odmotání šňůr po provedeném rotačním triku kitera nebo kitu nebo po obyčejném pádu draka na zem, a tak umožňuje pokročilému i začínajícímu snowkiterovi lépe se soustředit pouze na jízdu bez obav ze ztráty draka.

Technické prvky

Jednoduchost, bezpečnost, výkon a příznivá cena

Díky přesnému řízení je COOL ideálním kitem pro provádění nových snowkiting freestyle triků i pro vyznavače snowkiting freeridingu. Není však určen jen pokročilým kiterům, ale také začátečníkům. Kromě vychytávek, jako je např. Direct WAC, má COOL i další prvky, které lze u Flysurfer kitů očekávat: mimořádnou bezpečnost díky plnému depoweru i Quick Release Systému, no-pump systém, Pull Stop Systém a Rotor Kite Leash. Navíc, Flysurfer COOL je dodáván s komfortním batůžkem pro přepravu nejen kitu, ale i ostatních vašich nezbytností!

DIRECT WAC - Wind Attack Control

U nového draka COOL je vše jednoduché, se systémem DIRECT-WAC již nejsou zapotřebí žádné kladky - optimální nastavení je již standardem! Maximální užití depoweru je plně zajištěna jednoduchým nastavením na depower popruhu nebo lehkými pohyby ráhna k tělu nebo od těla kitera.

FLYSURFER COOL barevné kombinace

PSS - Pull Stop System

PSS je dalším prvkem, kterým je vylepšena bezpečnost draka COOL. Jednoduchým zatáhnutím a přidržením jedné z řídících šňůr uberete i poslední zbytky tahu při přistání a draka položíte na záda. Opětovné odstartování je možné jednoduchým obráceným postupem. Drak startuje z kterékoliv pozice - z okraje okna i power zóny.

RKL - Rotor Kite Leash

Rotor Kite Leash je systém, s kterým můžete bez problému provádět všechny rotační triky a váš kiteleash se nezamotá. Nadto v případě nebezpečí můžete vždy použít Quickrelease (bezpečnostní pojistku) pro bezpečné odpoutání (odstřelení) se od draka. Ráhno je vybaveno efektivním absorbérem poryvů. Samozřejmostí je možnost přidávání nebo ubírání výkonu kitu (depower) v závislosti na momentální síle větru.

Flysurfe COOL je dodáván s propracovaným transportním batohem s dvěmi zádovými popruhy, který vám umožní přenášet nejen kompletního draka s ráhnem (popř. i dva kompletní draky), ale i další potřebné věci.

Výborný drak z kvalitních materiálů, výborné zpracování, dodávaný včetně batohu ... - je jasné, že je Flysurfer COOL v dané cenové relaci vynikajícím drakem na trhu!


Technické parametry

  parametry draka větrný rozsah [knt] depower efekt
plocha projekční plocha surface ratio aspect ratio počet komor bar min. vítr stažený normal uvolněný
COOL 4.0 4,0 m2 3,6 m2 92% 3,5 16 45 4 4-16 16-34 34-46 1:3
COOL 6.0 6,0 m2 5,5 m2 92% 3,5 18 50 4 4-13 13-28 28-38 1:3
COOL 9.0 9,0 m2 8,3 m2 92% 3,5 18 55 4 4-10 10-21 21-28 1:3

Poznámka: větrný rozsah je uvažován pro váhu okolo 75 kg a je udáván v [knt]. Na převod jednotek se můžete podívat do stupnice síly větru.

Ovládací šňůry mají barevné označení pro pohodlnou identifikaci a štítky velice zjednodušují správné připojení. Jejich délka je 21 m..

 


Chcete si draka koupit?

Tohoto draka můžete zakoupit buď přímo v našem internetovém obchodu KiteCentrum nebo si jej můžete objednat přes náš kontaktní formulář nebo přímo v našem kamenném obchodě.

KiteCentrum - obchod s draky a příslušenstvím na internetu
Strana:  1 2   další »