Zdroj: http://www.draci.net/hq-invento-novinky-pro-rok-2010.a83.html  •  Vydáno: 12.1.2010 13:21  •  Autor: PeVal

HQ Invento - novinky pro rok 2010

Invento Maestro II Teaser - akrobatický drak Představení nových draků nebo nových verzí pro rok 2010.

Draci pro začátečníky

Calypso II

Tento nový drak je ideální pro začínající letce a je třeba poznamenat, především pro jeho robustní konstrukci. Je šitý z lehkého a pevného ripstop nylonu a tyče jsou vyrobeny z téměř nerozbitných skleněných vláken. Nastavení je jednoduché a letové vlastnosti velmi dobré. S drakem Calypso II budou létat začátečníci spolehlivě a bezpečně v širokém větrném rozsahu. Tažná síla je mírná, ale pocítitelná. Rychlost letu je příjemná a nemůže pilota překvapit.

HQ Invento - Calypso II Tribal
šířka 105 cm
výška 59 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce laminát 4 mm
šňůry Polyester 20 kp, 2 x 20 m na navyjácích
větrný rozsah 2-5 Bft (6-38 km/h)
vhodný věk 8+

 

Univerzální draci

Maestro II

Maestro II bere v úvahu nejnovější vývoj v trikovém létání. Maestro II zvládá triky "Old School" a "New School", takže se pilot může bezpečné, rychle a dobře naučit. Maestro II má nižší výšku, než jeho předchůdce a má oproti němu také silnější strukturu. Dvě 15g závaží umožňují přesné triky a to dokonce i v silnějším větru. Rotační triky patří mezi silné stránky Maestro II. Zaletět JoJo je s Maestro II nyní ještě snadnější a také i na několik způsobů. Tyto vlastnosti dělají z Maestro II sportovního univerzálního freestyle draka, se kterým se pilot nikdy nebude nudit. Dokonce i pokročilí letci budou potřebovat více času, aby plně využili jeho možnosti.

HQ Invento - Maestro II
šířka 228 cm
výška 100 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce Carbon 5+6 mm
šňůry Dyneema 70 kp, 2 x 25 m; poutka
větrný rozsah 2-5 Bft. (10-40 km/h)
vhodný věk 14+

 

Atomic

Atomic byl navržen jako všestranný drak pro střední až silný vítr, a to zejména aby se vyrovnal s podmínkami, jaké panují na mořském pobřeží s vanoucí čerstvou brýzou. Atomic je velmi dobře vybavený a poskytuje okamžitou zábavu za velmi atraktivní cenu. S tímto drakem budou plně spokojení začátečníci i pokročilí piloti. S Atomic se naučíte při středním větru všechny základní triky. S čerstvějším silnějším větrem, je to jen legrace, pocit tahu je vždy přiměřený a plně pod kontrolou. Skladné vnější tyče umožňují rychlé a snadné složení draka a tím zmenšení přepravní velikosti pod 90 cm. Tím se z draka Atomic stává ideální společník na cesty. Při nižších rychlostech větru Atomic létá velmi tiše. Při vyšších rychlostech větru je trošku hlasitější, ale aniž by se stal nepříjemným.

HQ Invento - Atomic Lemon
šířka 218 cm
výška 92 cm
potah Ripstop-Polyester
konstrukce Carbon 5+6 mm
šňůry Dyneema 60 kp, 2 x 25 m; poutka
větrný rozsah 2,5-6 Bft (10-49 km/h)
vhodný věk 14+

 

Jive II

Jive II je také stále doporučován pro piloty, kteří se rozhodli vstoupit do úžasného světa trikového létání. Ovládání tohoto všestranného draka je velmi jednoduché a zábava s ním enormně vysoká. Jeho lehká konstrukce umožňuje létat v širokém větrném rozsahu. Letové vlastnosti ve slabém větru se výrazně zlepšily oproti jeho předchůdci. Tím se Jive II stává velice zajímavým drakem pro létání ve vnitrozemí. Jive II létá s extrémní přesností a zvládá mnohé staré a nové triky.

HQ Invento - Jive II
šířka 197 cm
výška 72 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce carbon 5 + 6 mm
výbava šňůry Dyneema 60 kp, 2x 25 m; poutka
větrný rozsah 2-5 Bft (6-38 km/h)
vhodný věk 14+

 

Yukon

Yukon je jedním z nejvyspělejších draků pro začátečníky a mírně pokročilé ve své třídě. Hloubka prohnutí potahu umožňuje Yukonu klidný, precizní, stálý a stabilní let v širokém rozsahu větru. Vynikající zpětná vazba přichází vstříc potřebám začátečníků s cílem podpořit a urychlit proces učení. Pevný a téměř nezničitelný rám z uhlíkových vláken a sklolaminátu to vše jen umocňuje. Chytrý konstrukce vah zajišťuje stabilní let i při vyšších rychlostech větru. Tak Yukon zvládá i tyto extrémní podmínky s lehkostí sobě vlastní. Začátečníci i pokročilí piloti budou překvapeni jeho vysokou úrovní trikovosti. Yukon se prodává s kompletními ovládacími šňůrami a poutky. Tento drak nabízí neuvěřitelnou hodnotu za velmi příznivou cenu.

HQ Invento - Yukon Laser
šířka 164 cm
výška 84 cm
potah Ripstop-Polyester
konstrukce tyče Carbon 5 mm + hybrid Crbon-laminát 4 mm
výbava Blendline 45 kp, 2x 20 m; poutka
větrný rozsah 2-5 Bft (6-38 km/h)
vhodný věk 12+

 

Univerzální a trikový draci

Chrome

Díky vysoce modernímu střihu potahu a velmi tuhému rámu zaujímá Chrome radikálně freestyle sektor. Divoce, ale stále velmi přehledně, přes zuřivé moderní kaskádové kaskadérské sekvence, ukazuje lehkost a snadnost provedení, která se zdá téměř neuvěřitelná. A to jen tak mimochodem, zvládne s jedinečnou grácií a charakterem letu. Mezi materiály použitými při stavbě byly záměrně použity pouze bezkompromisní nejlepší komponenty. Tato kombinace podmanivé letu a prvotřídních materiálů dává Chrome bez nadsázky auru jedinečnosti ve své třídě. Chrome, ale byl určen nejen pro trikové soutěže a profesionály, ale také pro ambiciózní letce, kteří si to vše chtějí také vyzkoušet.

HQ Invento - Chrome
šířka 234 cm
výška 90 cm
potah Icarex
konstrukce Skyshark PT5 Black Diamond, PT5, Exel Extreme 6 mm
doporučeno šňůry 45-70 kp
větrný rozsah 1,5-5 Bft (7-38 km/h)
vhodný věk 14+

 

Draci do slabého větru

Shadow

Shadow je výsledkem spolupráce našich zkušebních pilotů Ralf Naujocks a Ralph Joh. Cílem bylo vytvořit draka pro velice slabí vítr, který by měl všechny freestyle dovedností (zvládnutí všech starých i nových triků, při zachování vysokého stupně přesnosti) a dosáhl vznášející vlastnosti UL draka. Myslíme si, že Shadow byl mimořádně úspěšný ve splnění těchto cílů. S Shadow budou moci letci využít ke zlepšování svých dovedností sebemenší vánek za klidných dnů. Lehkost a elegantní vzhled draka vás unese na chvíli z vaší každodennosti. S MP3 přehrávačem a správnou hudbou v uších se létání se Shadow může stát meditací. Drak je postaven z extrémně lehkých materiálů. Kvůli jeho vlastnostem je Shadow určen pro pokročilé a zkušenější piloty.

HQ Invento - Shadow
šířka 207 cm
výška 97 cm
potah Icarex
konstrukce Dynamic T12 + carbon 4 + 5 mm
doporučeno šňůry 45 kp
větrný rozsah 0,2-3 Bft (3-19 km/h)
vhodný věk 12+

 

Čtyřšňůrový draci

Yon

Tento nový čtyřšňůrový drak vyniká svojí přesností a snadnou ovladatelností. Při pohybu vpřed se Yon přizpůsobuje větrným podmínkám. Díky této vlastnosti je Yon méně citlivý než ostatní čtyř šňůroví draci, což z něj dělá velice zajímavého a vhodného draka pro začátečníky. Ve výbavě jsou ocasy (750 cm), které sledují při letu pohyby draka a na obloze působí velice krásně. Velmi robustní konstrukce a kvalitní zpracování zaručují dlouhou dobu pro zábavu z letu. Yon umožňuje kompletní letový repertoár čtyřšňůrových draků, např. létání dopředu a dozadu, okamžité zastavení a vznášení se, točící se vrtuly apod.. Díky poslušnému charakteru je Yon velice vhodný pro pro nováčky. Mimo to, je to také cenově výhodný výběr pro vstup do světa nejneuvěřitelnějších akrobatických manévrů čtyřšňůrových draků.

HQ Invento - Yon Red
šířka 214 cm
výška 65 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce hybrid Carbon-Fibreglass - 5 mm
výbava šňůry Dyneema 40 kp, 4x 20 m; ručky
větrný rozsah 2-5 Bft (9-38 km/h)
vhodný věk 12+

 

HQ Invento - novinky pro rok 2010 - část 2