Zdroj: http://www.draci.net/hq-invento-novinky-pro-rok-2010-pokracovani.a87.html  •  Vydáno: 19.1.2010 18:40  •  Autor: PeVal

HQ Invento - novinky pro rok 2010 - pokračování

Invento Silent Dart Teaser - akrobatický drak Představení nových draků nebo nových verzí pro rok 2010. Pokračování ...

Retrodraci

Silent Dart 60

Silent Dart je velký akrobatický drak z počátku 90. let. Může se pochlubit mimořádně robustní konstrukcí, velmi přesnými letovými vlastnostmi a překvapivě silným tahem. Vývoj probíhal v Berlíně a v tom čase to byl první drak na trhu, který byl vybaven šňůrou pro nastavení napětí na odtokové hraně. V roce 1993 byl "Silent Dart 60" říditelný drak představen v první verzi a stal se hvězdou trhu díky svému designu. Od té doby stále představuje zvláštní výzvu pro výrobce až do dneška.

HQ Invento - Silent Dart 60
šířka 257 cm
výška 107 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce Carbon 8 mm
doporučeno šňůry 100-135 kp
větrný rozsah 2-7 Bft (6-50 km/h)
vhodný věk 16+

 

Jam Session Rainbow

Jam Session je stále asi nejlépe prodávaný akrobatický sportovní draci všech dob. S tím to říditelným akrobatickým drakem určeným pro trikové létání, dosáhnete triumfálního pokroku a začnete dobývat svět. Tisíce letců zvládlo svůj první Axel právě s tím to drakem. Tisíce jich poznali tohoto draka jako robusní, univerzální a spolehliví pracovní nástroj, ale také jako nádherného a živého draka s pořádnou porcí zábavy.

HQ Invento - Jam Session Rainbow
šířka 223 cm
výška 104 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce Carbon 6 mm
výbava Dyneema 70 kp, 2x 25 m; poutka
větrný rozsah 1-5 Bft (5-38 km/h)
vhodný věk 14+

 

Tramontana

Původní Tramontana je bezesporu jedním z milníků a revoluční konstrukcí v historii akrobatických říditelných draků. Když se drak objevil v roce 1995 v obchodech, byla jeho konstrukce potahu překvapením. Překvapil díky svému potahu s kruhovými panely, které nebyly spojeny s dříve tradičním cykcak švem, ale švem, který používali výrobci plachet. Tramontana je skvělý velký drak, který zaujme svým klidným elegantním letem a svou majestátní cestou po obloze. Tento elegantní drak je extrémně stabilní a ač se to nezdá, je schopný provádět mnoho moderních triků. Excelentně dělá hlavně různé "plovoucí" triky (různé flipy, pankare, fade apod.).

HQ Invento - Tramontana
šířka 236 cm
výška 120 cm
potah Icarex
konstrukce Carbon 6 mm
doporučeno šňůry 45-70 kp
větrný rozsah 2-5 Bft (6-38 km/h)
vhodný věk 14+

 

Breeze

V roce 2002, se Breeze rychle ukázal být důstojným nástupcem osvědčených draků jako Geenie nebo Feather. Zvláštním rysem Breeze bylo a je jeho vyvázání. Koncepce "3 + 3 váhy" odpovídá tetraedrálnímu aktivnímu vyvázání britského inženýra Andy Wardley a dává drakovi jeho zvláštní letové vlastnosti. Různé pozice uzlů na aktivním vyvázu umožňují rychlé a snadné přizpůsobení různým povětrnostním podmínkám a osobnímu vkusu. Díky tomu je Breeze částečně použitelný i pro vnitřní létání (indoor létání). Drak reaguje na řídící příkazy velmi přesně a má schopnost zvládnout všechny triky.

HQ Invento - Breeze
šířka 200 cm
výška 100 cm
potah Icarex
konstrukce Carbon 4 mm
doporučeno šňůry 25-45 kp
větrný rozsah 0-2,5 Bft (0-14 km/h)
vhodný věk 14+

 

Draci do slabého větru

Tango II

Stejně jako jeho předchůdce, Tango II splňuje touhu po absolutním akrobatickém říditelném draku do slabého větru a spolehlivém draku pro začátečníky. Díky své vysoké kvalitě, lehkému, ale robustnímu rámu z uhlíkových vláken, letí až do zenitu s lehkostí, dokonce jen v mírném větru. Kromě toho se nově navržené plochy velkého potahu Tango II staly také opticky přitažlivé. Nyní více než kdy jindy - to je drak pro relaxaci po práci.

HQ Invento - Tango II
šířka 147 cm
výška 72 cm
potah Ripstop-Nylon
konstrukce Carbon 4 mm
výbava šňůry 25 kp, 2x 20 m; poutka
větrný rozsah 1-4 Bft (5-28 km/h)
vhodný věk 12+

 

HQ Invento - novinky pro rok 2010 - část 1